Etno kuće
/
Srbija

Biser Lopatnice
Biser Lopatnice

Etno selo Biser Lopatnice nalazi se na ulasku u selo Lopatnica i udaljeno je 25km od Kraljeva. Na Ibarskoj magistrali Kraljevo-Raška na 20km nalazi se selo Bogutovac. Od skretanja u Bogutovcu na 5km nalazi se etno selo “Biser Lopatnice”. Smešteno je na izuzetno lepom mestu uz samu reku Lopatnicu i okruženo je mirisnim livadama i četinarskim šumama.

Čitav ovaj kraj se nalazi na 300-500m nadmorske visine ušuškano između planina Troglav, Čemerno, Željin i Stolovi. Ovo podneblje odlikuje se umerenom kontinentalnom klimom, bez jakih vetrova i magle kao i bez naglih promena vazdušnog pritiska, kao i mineralnim lekovitim izvorima.

Imate priliku da uživate u prelepim krajolicima, šetate mnogobrojnim šumskim i planinskim stazama, vozite bicikle, kupate se u bazenu ili u reci leti, pecate i lovite po okolnim planinama, jašete konje, oprobate se u streličarstvu ili u ekstremnim avanturama kao paraglajding ili rafting Ibrom.Uz tradicionalno srpsko gostoprimstvo u prelepom ambijentu etno restorana ili Vaše terase bićete posluženi domaćom hranom koja se sprema u njihovom ognjištu sa proizvodima iz ovog okruženja (rakija, slatko, sir, kajmak, čvarci, proja, kačamak, sarma, jagnjetina ispod sača, salčići…)

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Dodatni sadržaji
Parking
Restoran