Brvnare
/
Srbija

Dolina jela
Dolina jela

Na Tari, na Mitrovcu, ušuškana u dolini jela i borova, svoje mesto našla je brvnara Dolina jela.
Nalazi se na putu Mitrovac – Zaovine na 800 metara od samog centra Mitrovca.

Brvnara raspolaže velikim dnevnim boravkom u kome se nalazi kompletno opremljena kuhinja, sto za ručavanje, a u samom uglu se nalazi kamin koji će svojom toplinom upotpuniti boravak u njihovoj brvnari. Na spratu se nalazi galerija koja će Vam pružiti odmor i uživanje uz omiljenu knjigu, strip ili jutarnju kafu. Sa galerije se može izaći na terasu sa koje se pruža prelep pogled na prodolinu prema Metaljci koja okupana jutarnjim suncem oduzima dah. Iza galerije se nalazi bračni krevet pravljen od jelovine koji će upotpuniti osećaj i približiti Vas prirodi. Druga soba je opremljena sa dva single kreveta, takođe izrađena od jelovine. U samom potkrovlju, za one kojima nedostaje kampovanje, spavanje u šatoru, noć pod zvezdanim nebom, nalazi se veliki francuski ležaj. Brvnara poseduje veliko kompletno oprmljeno kupatilo.

Na 800 metara od brvnare se nalaze prodavnice, pošta, kafanica, kačara, dečije odmaralište, mesta gde možete obradovati Vaše stomake komplet lepinjama sa domaćim kajmakom i pretopom. Udaljeno samo 9 kilometara od Mitrovca, nalazi se dragulj planine Tare – jezero Zaovine. Odmah ispod njega, na kilometar udaljenosti nalazi se jezero Spajići. Obilaskom oko Zaovljanskog jezera nailazićete na prelepe predele a na polovini tog obilaska dolazite do jezera Pijaće vode. Na 12 kilometara od brvare nalazi se i jezero Perućac koje je u letnjim mesecima prepuno kupača.

Ono što svakako ne treba propustiti to je obilazak jednog od najlepših vidikovaca Srbije, a to je vidikovac Banjska stena koji se nalazi na samo 6 kilometara od brvnare. Pored ovog vidikovca, nedaleko se nalaze i vidikovci Osluša, Crnjeskovo. Prolazite pored ergele konja, Sokolarica, Bilješke stene, Sjenič, najviši vrh Tare – Veliki Stolac i mnogi drugi. Na udaljenosti od 23 kilometra, prema Mokroj gori, nalazi se Drvengrad.

Gostima je u zimskim mesecima na raspolaganju žičara koja se nalazi na Mitrovcu, zatim ski staza i žičara Nagramak na Sekuliću, udaljena 3.5 kilometra od brvnare.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Dodatni sadržaji
Parking
TV
WiFi