Etno kuće
/
Srbija

Etno kuća Takov
Etno kuća Takov

Želite da pobegnete od gradske buke i vreve Etno kuća Takov je pravo rešenje. Nalazi se u selu Trnski Odorovci 28 km od Dimitrovgrada u živopisnoj dolini reke Jerme koja je svrstana u red najčistijih reka u Evropi, a od prošle godine proglašena je parkom prirode I kategorije.

Pored udobnog i prijatnog smeštaja u etno kući “Takov” u ponudi je i sportski ribolov na reci Jermi, gde možete pecati klena i pastrmku, a ukoliko niste tome vični Pastrmski ribnjak je na nekoliko desetina metara od etno kuće “Takov” gde možete kupiti uvek svežu pastrmku. Za ljubitelje lova okolne šume bogate su srnama i divljim svinjama.

Šetnja pored penušave reke Jerme, gde se čuje samo njen žubor i cvrkut ptica, okrepiće vaš duh i napuniti pluća čistim vazduhom. Probijajući se kroz Greben planinu (1337 m) i Vlašku planinu (1442 m), Jerma gradi dva gorostasna klanca koje meštani nazivaju Odorovsko i Vlaško ždrelo.Za ljubitelje istorije prava poslastica bi bila poseta Poganovskom manastiru (Sveti Jovan Bogoslov) koji je pod zaštitom UNESCO-a. Zbog izuzetne lepote već vekovima je predmet interesovanja ne samo vernika, već i mnogih ljubitelja kulturno-istorijskih spomenika, ljubitelja prirode i izletnika sa naših prostora i šire. Izgrađen je krajem XIV, a oslikan krajem XV veka.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Dodatni sadržaji
Parking
Restoran