Etno kuće
/
Srbija

Etno kuća Topli Do
Etno kuća Topli Do

Etno kuća Topli Do raspolaže sa 8 ležajeva (dve višekrevetne sobe), kompletno opremljenom kuhinjom i trpezarijom, kompletno opremljenim kupatilom, velikom terasom sa pogledom na Javorsku reku, kao i sa predivnim letnjikovcem na samoj obali reke gde možete da osetite zov prirode i prepustite se pravom odmoru.
 
Dođite u selo Topli Do i posetite etno kuću. Osetite čari netaknute prirode! Opustite se uz žubor reke koja svaki put iznova stvara nove melodije koje ćete poželeti da opet čujete! Istražite prelepo carstvo vodopada koji će Vam oduzeti dah! Prepustite se zovu prirode i napunite svoja čula pozitivnom energijom!Selo Topli Do udaljeno je 33km ili sat vremena vožnje od Pirota. Nalazi se najbliže od svih sela pod Midžorom (2.169m) u Parku prirode Stara planina na 800m. Samo selo je zadržalo u mnogome svoj izgled u arhitekturi od pre 100 godina i kao takvo sigurno predstavlja jedno od najautentičnijih sela na Staroj planini. Na samo 7 km od sela nalazi se vrh Babin zub (1.759 m) i poznato skijalište Jabučko ravnište na Staroj planini. Do sela se dolazi iz pravca sela Temska i prolazi se kroz kanjon reke Temštice (“Mali Kolorado”) zasigurno jedan od najlepših i najatraktivnijih kanjona ovakvog tipa u Srbiji.

Ono po čemu se Topli Do i njegova okolina izdvajaju od ostalih staroplaninskih sela jeste bogatstvo vodopadima, po mnogo čemu jedinstvenim u Srbiji. Posebna atrakcija na oko 4 km od sela je Piljski vodopad – 64 m. Na oko 8 km od sela nalaze se i drugi interesantni vodopadi: Cungulj – 42m, Kurtulski skok – 27m, Kaludjerski skokovi – 232m, Vurnje i mnogi drugi.

Cena smestaja je 8e po osobi. (Ažurirano 31.10.2018)

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Parking
TV