Etno kuće
/
Srbija

Etno selo Bogut
Etno selo Bogut

U neposrednoj blizini Doline jorgovana, na nadmorskoj visini od oko 500 metara, izgrađene su tri brvnare apartmanskog tipa koje zajedno sa starom kućom preuređenom za smeštaj, salom za ručavanje, mini-farmom, voćnjakom i baštom čine Etno selo Bogut.

Udaljeni su samo 24 km od grada Kraljeva na putu između Žiče (20 km) i Studenice (43 km) i samo 8 km od srednjevekovnog grada Maglič. Tipično seosko okruženje, žubor reke Lopatnice i opuštajući pogled na planinu Troglav uz domaću hranu i udoban smeštaj pravo je mesto za odmor i rekreaciju.

Moderno opremljene brvnare, ukupnog kapaciteta do 12 osoba sa 9 ležajeva (3 apartmana i jedna soba sa francuskim ležajem) pružaju udobnost i komfor za duži boravak. Svaki apartman ima privatno kupatilo sa tuš kabinom, mini-kuhinju, terasu i sve uslove za miran odmor daleko od urbanih centara. Neposredno pored brvnara se nalazi prostran parking za goste.

U renoviranoj staroj kući se nalaze dve trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom koje zajedno sa brvnarama daju maksimalan kapacitet etno selu do 16 osoba sa 14 ležajeva idealnim za smeštaj manjih grupa.

Lokalni specijaliteti po tradicionalnoj recepturi služe se u sali za ručavanje kapaciteta do 40 mesta u zatvorenom delu i do 20 mesta na terasi. Moguće je organizovati manje proslave i zabave ili svečani ručak. Na meniju su nacionalna jela poput sarme, kupusa, pasulja, gulaša, zatim pečenje i jela sa roštilja, domaće supe i čorbe, gibanica, proja, kačamak, suhomesnati proizvodi, kravlji sir i kraljevački kajmak, sezonske salate iz bašte i zimnica, domaći sok, slatko, med… Postoji mogućnost samostalne pripreme hrane.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Dodatni sadržaji
Parking
Restoran