Etno kuće
/
Srbija

Gučevski vajati
Gučevski vajati

Na samo 100 m odakle se kao na dlanu sa Gučeva vidi Drina, a uz nju s jedne strane Banja Koviljača, a s druge Mali Zvornik, kao i susedna mesta Republike Srpske, izgrađen je 1. maja 2008.godine etno kompleks Gučevski vajati.

Urađeno je po uzoru na domaćinstva ovdašnjih meštana s kraja 19. i početka 20.veka. sagrađeno pre punih 5 godina, ambijentom, lepotom i sadržajima etno kompleks Gučevski vajati naprosto se utopilo u prirodno okruženje ovog kraja. Urađeni su tako da predstavljaju zdanja na ovoj planini koja su nekada imali ovdašnji domaćini. Materijal je pažljivo biran, kao i njihove kombinacije i tehnike. Opasano je čistim bukovim šumama punim cveća i lekovitog bilja, puževa, raznih vrsta jestivih gljiva.

Njihova avlija, restoran, gostinske sobe, usluga, jela i pića moraju da budu u znaku davno prošlih vremena , kada se nije živelo takvom brzinom kao sada. Uspeli su da širom otvore vrata gostima, duboko ubeđeni da su pripremili dobar kutak u kojem uz njihovo gostoprimstvo i ambijent vreme može bar nakratko da „stane“, da ljudi posvete više pažnje sebi i svojim najbližima.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Parking
Restoran
TV
WiFi