Etno kuće
/
Bosna i Hercegovina

Kraljevsko selo Kotromanićevo

Na 20 kilometara od Doboja prema Derventi,  na oko 1 ha imanja organizacije Rotor, smješteno je turističko etno naselje Kraljevsko selo Kotromanićevo. Izgrađeno je na obali reke Veličanke, bogatoj ribom i školjkama što svedoči o njenoj čistoći. Uklopljeno u ambijent netaknute prirode, predstavlja pravi ambijent za tranzitni odmor, održavanje seminara, uživanje u starinskom kraljevskom ambijentu i staroj arhitekturi bosanskih kraljeva.

Kraljevsko selo Kotromanićevo raspolaže sa 30 ležaja u drvenim klimatizovanim kućama, građenim od prirodnih materijala, prilagođenih starinskoj arhitekturi ali ujedno i savremenim turističkim sadržajima. Svaka kuća za odmor sadrži mali dnevni boravak, spavaću sobu, kupatilo sa tuš kabinom, mini barom i SatTV- om. Svaki objekat ima sopstveno dvorište sa roštilj mestom.

U okviru turističkog etno naselja Kraljevsko selo Kotromanićevo nalazi se jedan od najboljih restorana tradicionalne kuhinje na dobojskoj regiji. Jedinstven po arhitekturi sa mnoštvom artefakata i replika srednjovekovnih grbova, štitova, mačeva i antikviteta, enterijer restorana podsjeća na starinsku kraljevsku kuću u kojoj će sva čula uživati tokom degustacije tradicionalnih jela pripremljenih po drevnim recepturama ovog regiona. Kapacitet restorana je do 230 osoba.Šetnja po netaknutoj prirodi brežuljkastih predjela Vučjaka, posete srednjovekovnim tvrđavama u okruženju (Doboj, Modriča, Maglaj, Tešanj, Slavonski Brod), organizacija viteških turnira i srednjovijekovnih večera, organizovan lov sa lokalnim udruženjima, lovačka druženja, ribolov na rijeci Bosni, Veličanki i Ukrini, paragliding na Ozrenu, Mountain Bike ture po Preslici, Ozrenu, Vučjaku i Krnjinu, Paintball na Preslici, fotografisanje u kostimima princeza i vitezova, srednjevijekovni performansi viteškog mačevanja, specijalni programi za ekskurzije, wellnes u Banji Vrućici ili mogućnost izbora relax masaže u vašoj sobi.
Vozite se čamcem po rijeci Veličanka, uživajte u malom fudbalu ili odbojci na pijesku na terenima u sklopu etno naselja.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Pročitaj više
Dodatni sadržaji
Parking
Restoran
Tereni
TV